BLUE SUMMER

Live your life!

Blog

view:  full / summary

За Царево

Posted on March 16, 2011 at 5:55 AM Comments comments (0)
              
 ЗА РЕГИОНА  
 
Царево е разположено на
южния бряг на българското Черноморие на 60км южно от град Бургас,
 между три живописни залива. Тук по неповторим начин се съчетават
 многото малки и романтични заливи на брега на Черно море,
 гористите хълмове на Странджа планина и тихите води на река Черна.

За този район е специфичен преходно-средиземноморския климат, който се формира под влиянието на трите най-близки морета - Черно, Бяло и Мраморно. Поради това средните температури на въздуха са от 25-30°С през лятото, а зима е мека. Морската вода по състав и чистота е една от най-добрите в света с температура през лятото до 26°С. Крайбрежието на Царево е най-слънчевата част на България, с най-дълъг период на слънчеви дни – около 300. Тези прекрасни условия, нареждат района сред едно от най-красивите и предпочитани места за отдих.

Най-близкото летище е в гр.Бургас, време за трансфер не повече от 1 час. Във връзка с бързото развитие на южната дестинация на 10км от хотелския комплекс, в гр.Приморско през 2007-2008г. ще бъде изградено летище, обслужващо част от туристическия поток.

ЦЕЛУВКАТА НА ЮЖНИЯ БРЯГ

Така наричат гр.Царево - най-южната част от българското черноморие.

Уникалното съчетание на море, планина и реки, екзотична растителност и многообразие на животински и растителни видове, ведно с традициите и автентичната Странджанска култура и обичаи, предоставят разнообразни възможности за туризъм.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Община Царево е богата на паметници на културата, някои от които са с регионално и национално значение като църквата "Св. Успение Богородично".

Тук е най-големият природен парк в страната - "Странджа" с редица природни забележителности и защитени местности.

Река Ропотамо - известна с нежните си водни лилии, чудни дървесни видове и огромни лиaни, спускащи се в чистите води на реката, скални образувания и пещери по бреговете. Може да разгледате тези красоти, като се качите на някое от туристическите корабчета, които плават по реката.

Ботаническа градина – на 5 км.от комплекса, в с.Велика се намира Ботаническия кът "Серафимови", предлагащ колекция от екзотични растения и кактуси.

Там се отглеждат повече от 3200 вида плодови дръвчета, 1600 кактуса и екзотични видове треви.

Eдинствено тук в полите на Странджа са запазени уникални езически обичаи - Нестинарските игри върху огън. Нестинарството е неповторимо явление, което не е само зрелище - ходене върху жива жарава от боси хора, а и стар древно-жречески обичай от античността. Нестинарите изпадат в състояние, подобно на транс и танцуват върху горящи въглени под звучния акомпанимент на тъпани и гайди.

СПОРТ И ЗАБАВЛЕНИЯ

Водни спортове - На съседния плажа има Сърф-училище, където се организират курсове за желаещи от всяка възраст.

Можете да изживеете неповторимото удоволствие от сърфирането по вълните, което със сигурност ще Ви хареса. Ще се почувствате като истински морски вълк по време на пътешествие с яхта.

Еко туризъм, Риболов, Ловен туризъм, Морски туризъм, Езда – предлагат се доста интересни дневни маршрути.

Колоездене – големите пространства и чист въздух в Странджа планина, напомнят, че все още има къде да избягате.

Туристите могат да направят екскурзия с велосипед в Природен парк „Странджа” или в резерват „Ропотамо”. По тези места ще почувствате чистотата на девствената природа.

Футбол – на 300 метра от комплекса се намира новопостроения футболен стадион с изкуствена насилка, където може да практикувате този прекрасен спорт и късно вечер.

Тайн??во?о на не??ина?и?е

Posted on March 16, 2011 at 5:40 AM Comments comments (0)

You need Adobe Flash Player to view this content.


Rss_feed